Женската репрезентација на Македонија до 16 години, играше три натпревари на развоен турнир во Скопје на тренинг комплексот „Петар Милошевски“. Оствари една победа на пенали над Луксембург, и два порази, едниот со 3:1 од Грузија, и едниот од 13:0 со Норвешка.

Прво играше со Грузија и оствари триумф, а потоа со Лускембург по изведувањето на пенали 6:4, откако во регуларниот дел беше 1:1. Последниот од Норвешка го загубија со 13:0.

На табелата Норвешка оствари три победи, втор беше Луксембург со 4, трета Грузија со три, и на последното место Македонија со два бода.