„Спортмедиа“ во Брест, Марија Ковачева

Ако бараме херој на денот, тоа е Стојанче Стоилов, заедно со Дејан Милосављев го носеа Вардар кон финалето на гостувањето кај Мешков Брест. Капитенот постигна седум гола, најдобра партија сезонава, и тоа кога најмногу беше потребно.

Столе ја има и фотографијата на вечерта, како добра најава за финалето…

Vardar vs Meshkov Brest – Final Tournament – Final Four – SEHA – Gazprom league, Brest,02.04.2019, Mandatory Credit © Nebojsa Tejic / kolektiff