На натпреварот во Кратово, Македонија пропушти огромна шанса да поведе со 2:0 против домашниот тим на Силекс. Во 64 минута Тантуровски и Кировски истрчаа напред се најдоа сами пред голманот на кратовската екипа. Тантуровски му подаде на Кировски кој од идеална ситуација место во празниот гол тој ја испрати топката во аут.

Веќе во следната акција пенал за Силекс. Казни Дарко Алексовски. Па така место 2:0 за Македонија, сега резултатот е 1:1.