Рели маратонот Дакар идната година ќе се одржи на трет континент. Оригалниот домаќи на трката беше Африка, но поради терористичките напади во 2008 година беше преместено во Јужна Америка каде се одржуваше 11 години. Идната година Релито се сели на Блискиот исток. Легендарната трка во следните пет години ќе се одржува во Саудиска Арабија.

Победникот на Дакар 2019 Насер Ал-Атија изјави дека е Саудиска Арабија има се што е потребно за да се одржи супер-интересно рели.