По којзнае кој пат фантастичен гол на бразилскиот фудбалер во Македонија ЃП Робсон да Силва. Бразилецот го погоди горниот агол од голот на младиот Котески за водство на ѓорчепетровци со 2:0.

Бразилецот сезонава е задолжен за прекрасни голови на терените низ Македонија.