И во машка конкуренција двете индивидуални награди отидоа во рацете на еден играч. Чавдар Костов со право беше прогласен за најкорисен кошаркар на Купот на Македонија, како и прв стрелец.

Бугарскиот кошаркар беше констатен во играта, во финалето лансираше 25 поени ( од кои пест тројки), четири асистенции и 11 скока.