Женската кошарка и натаму е на дното во Македонија. Скромните услови кои ги нудат македонските клубови, но и (не) заинтересираноста да се направи нешто повеќе, се дел од причините поради која дури ниту на финалните натпревари трибините зјаат празни.

Оваа реалност се потврди и денска, во моментов играат Бадел и Вардар, а салата „26 април“ за женското Куп-финале остана празна.