Дали Шкупи останува без тренер, без турчинот Умит Каран. Како што пишуваат медиумите ви БиХ, тој ќе мора оди во затвор поради изречена пресуда за сексуално злоставување. Сега не се нагласува каде го направил делото, дали во БиХ кога беше координатор во Челик или во Турција, но важно е дека има судска пресуда и тој мора да одлежи 18 месеци затвор.