Дуелот меѓу Кожув и Куманово во рамките на четвртото коло во Супер-лигата нема да се одигра. Според информациите од гевгелискиот табор, гостите се суспендирани од страна на МКФ поради нерасчистени долови кон федерација.

За постетување по завршување на Купот на Македонија, прволигашите одржаа состанок со првиот човек, Петар Наумоски, се најде компромис околу должниците, своите обврски да ги подмират во неколку рати. Се чини по ова соопштение на Кожув, Куманово не го испочитувал договорот.

Гевгеличани потенцираат дека овој натпревар оди на нивно конто.