Португалецот голем дел од слободното време го минува со своето семејство. Кристијано Роналдо три деца ги доби со помош на сурогат мајка, а додека едно име со Џорџина Родригез.

Веќе е познато дека најстариот син Кристијано Јуниор и тоа како е заљубен во фудбалот, воодушевува со своите потези на теренот. Но, судејќи според видеото во продолжение и неговиот син Матео има голем талент.