Холандскиот фудбалски сојуз донесе чудна одлука, со цел да му помогне на Ајакс. За неколку дена почнува верскиот празник Рамазан кој е поврзан со голем пост, не само од храна туку и од вода, што пак е проблем за фудбалерите.