Тренерот на Рома Клаудио Раниери, ја разбрани јавноста во Италија по изјавата дека дуелот помеѓу Интер и Лацио пред девет години бил наместен.

„Пред девет години се случи тоа д аЛацио му пушти на Интер, и со тоа да му го олесни патот до титулата“, истакна Раниери, со што покрена лавина на реакции во Италија.

Веднаш се јавил јавниот обвинител на Фудбалскиот сојуз на Италија Џузепе Пекорао кој побарал снимка од прес-конференцијата, и веднаш да покрене истрага. Дуелот заврши 1:0 во корист на Интер.

Еве го натпреварот за кој Раниери обвинува дека бил наместен: