И попладнево Игор Клечкароски потврди дека е мајстор за изнедување на слобдните удари. Имено на мечот Гостивар – Лабуништа се играше 21.минута, кога судијата покажа слободен удар за гостите на повеќе од 20 метри од голот на домашните. Топката ја зеде како обично Клечкароски, и ја шутна како само што тој знае. Драги читатели може да се уверите дека и во нашата Втора лига се постигнуваат спектакуларни голови.