На 30 секунди пред крајот на натпреварот при еден погруб старт на Мораес над Матеј Габер поради кој си заработи две минути суспензија играчите на Пик Сегед „рипнаа“ и она што не можеа да го направат на теренот, сакаа да го постигнат со боксови.
Настана вистинска мешаница, скокнаа и двете клупи, а како поддршка на ракометарите на Пик Сегед дојдоа и неколку навивачи од трибините.
За среќа се се заврши без последици, само со црвени картони и на двете клупи.
Секако Вардар славеше на крајот, затоа што дојде до хет-трик во Келн.