Фудбалерите на Норич денеска имаа мала незгода по повод прославата на влезот во Премиерлигата. Во еден момент нивниот автобус не можеше да го продолжи, па возачот им соопшти дека истата ќе продолжи само доколку го турнат автобусот. Фудбалерите без размислување, излегоа, го турнаа автобусот и продолжи славјето.

Норич се пласираше во Премиерлигата и следната сезона ќе игра во „елитата“ во Англија.