Покрај познати кошаркарски имиња на Свечена академија по повод 80. роденден на легендата на македонската и југословенската кошарка, Лазар Лечиќ имаше и музички ѕвезди меѓу нив и Тијана Дапчевиќ.

Пред почетокот на свечената церемонија таа беше во друштво со кандидатот за претседателкста функција на МКФ и легендарен кошаркар, Перо Антииќ.