Фудбалската репрезентација У15 претрпе пораз од 5:1 од Србија во првото коло на турнирот „Трофеј на Црна Гора“.

Единствениот погодок за Македонија на овој натпревар го постигна Азис Јамини.

Во второто коло противник на нашите фудбалери се врсниците од Црна Гора, додека на 14 мај играме со БиХ.