Мечевите од домашните натпревари ретко кога се играат пред полни трибини. Оваа сезона единствен тим кој ја полни салата редовно е Гостивар, сите останати екипи играат речиси пред празни трибини.

Ваква слика доаѓа од „Јане Сандански“, дуелот меѓу МЗТ Скопје и Куманово се игра пред околку 100 гледачи.