Актуелниот претседател, Петар Наумоски повторно ги употребува старите финти не му дозволува на против кандидатот, Перо Антиќ и останатите да го сменат изгледот на дневниот ред.

Наумоски предложи изборот за претседател да биде десетта точка, а додека 13 членови со право на глас сакаа да се почне со избор на нов лидер во МКФ.

Проблемот и натаму трае, Пеце не се согласува со останатите, па им порача дека дошле неподготвени за овој час и покрај тоа што го имале сите потребни матријали.