Во изборот на новинари и репортери кои секојдневно ја следат НБА лигата ја одбраа идеалната петорка во НБА лигата. Освен најдобриот тим, беше избран и втора и трета екипа според бројот на гласовите.

Адетокунбо и Харден добија максимални 500 бодови, односно влегоа во првата петорка, Кари доби 91 глас за прва петорка (секој глас вреди пет бодови) односно 482 бода, Џорџ 71 глас за првата петорка (433 бода) додека Никола Јокиќ собра 411 бодови.

За прват двајца европски кошаркари се во идеалната петорка на НБА лигата: Јокиќ и Адетокунбо.

Еве како изгледаат трите екипи.