Перо Антиќ е име во кошаркарска Европа. Новиот претседател на КФСМ во Минхен имаше можност да оствари средба со првите луѓе на останатите федерации и членовите на ФИБА Европа. Меѓу нив беше и Хидајет Туркоглу, претседателот на трускиот сојуз.

Пред изборното Собрание, легендарниот кошаркар јавно го поддржа Антиќ, а сега во Минхен лично му честиташе за новата функција.

Братската прегратка меѓу двете легенди беше во центарот на вниманието…