Албанскиот тим Скендербег е гостин на Струга Трим Лум, кој што денеска го слави пласманот во првата Лига, прв во историјата на клубот.

Стружани претходно го имаа обезбедено прволигашкиот статус со првото место од Втората лига запад.

На фотографијава лево е Арбтрим Чира, сопственикот на Струга Трим Лум, во средина претседателот на Скендербег, а десно спортскиот директор на Струга, Бесарт Исаку.