Шпанскиот велосипедист Хозе Хоаким Рохас едвај издржа на речиси 200 километарската планинска 13 етапа на славната трка Џиро д’Италија. После трката Хозе публикува фотографија на Инстаграм од неговите нозе кои за малку не испукале од оптеретување. Велосипедистот на Мовистар кратко порача „спремен за војна“.