ФОТО: МАРКУКУЛЕ

Да драги читатели. Ако не сте знаеле, еве сега гледајте. И Прилеп си има своја џунгла или ботаничка градина. Зарем ова е славниот стадион „Гоце Делчев“? Да, тоа е тој стадион кој сега служи само за потсмев. Пред извесно време градските власти најавуваа големи проекти, покриена е едната трибина, но се останато останува исто, па дури и полошо. Реално овде уште долго, долго време нема да се игра елитен фудбал. Не дека Победа испадна во Втората лига, туку поради тоа што треба време за да се доведе во ред „славниот Гоце Делчев“, фотографиите ги објави сајото „Маркуле“, а подетални информации може да прочитате на овој ЛИНК.