Новиот претседател на КФСМ Перо Антиќ, денеска ги промовираше совите соработници. Очекувано, луѓето кои беа најблиски до претседателот, добија функции. Така Владимир Георгиевски во иднина ќе ја извршува функцијата на Генерлане секретар во Федерацијата, а Тодор Гечевски ќе биде нов спортски директор.

Претходно од овие функции беа разрешени Моника Гавриловска и Владимир Темелковски, кои беа соработници со минатиот претседател Петар Наумоски.

Функцијата Комесар за натпреварување ќе ја има Лазар Гечервски, а младинските лиги во иднина ќе бидат под „палката“ на Томче Дишлиев.

На ред е именување на нови селектори во младинските категории, а нов предводник ќе добие и сениорскиот национален тим.