Кога си славен, моќен и богат секако дека можеш да си дозволиш и хеликоптер кој чини 13 милиони евра, се со цел да на време доаѓаш на тренинзите на својата репрезентација.  Е па тоа го стори бразилскиот ас Нејмар. Тој секојдневно патува во местото Грања Комари, недалеку од Рио де Жанеиро, каде неговата селекција се подготвува.