Пред стартот на Ф4 во Келн, уште една многу мудра констатација на ЕХФ кога е во прашање Вардар.

„Знаете како велат – ранетиот лав е најопасен“ – потенцираат од ЕХФ, „Може ли Вардар да ја повтори историјата и да го шокира светот на ракометот уште еднаш? Третото учество во низа на Ф4 во Келн ќе им биде и најслатко.“