Скопје е во еуфорија, „комитите“ слават, фановите слават, сите славиме. Илјадници има на улица и сите само за Вардар. Да, точно е, сите сакаат да го прослават фантастичниот успех на Вардар. Едноставно Скопје е градот на европскиот првак и тоа двапати во три години.

Народе слави, имаш и зошто… секој ден не се станува ЕВРОПСКИ ШАМПИОН…