Дочекот на ракометарите на Вардар во Скопје ќе оди во директен телевизиски пренос на „Арена Спорт“, телевизијата која оваа година ги имаше правата за емитување на натпреварите од Лигата на шампионите. Според најавата од српските коментатори Стеван Стевановиќ и Сретен Рашковиќ, тие доаѓаат со вардаровите ракометари во Скопје да ја прослават европската титула, но исто така и ќе вршат директен пренос од целиот настап на „Арена Спорт“.

Според најавата, директниот пренос ќе почне во 19:30 часот.