Допрва ќе читаме неверојатни стории за Вардар. Иако ЕХФ на стартот на сезоната не ми даде речиси никаква шанса на македонскиот тим да се најде во четирите најдобри екипи, сепак како минуваа деновите, фазите…размилувањето го промени.

Вардар синоќа дојде во Скопје, а ЕХФ скоцка видео-запис од 60 секунди од пославата на плоштадот во главниот град и пиша: „About last night in Skopje“…