По завршнувањето на денешната „мајсторка“ во СЦ „Борис Трајковски“ по која Работнички дојде до третата победа за финале, наместо радост, вербални напади… Кошаркарите на Работнички и навивачите на клубот дојдоа до вербален дуел веднаш по завршувањето на средбата, откако во текот на целиот меч, дел од кошаркарите на финалистот биле навредувани од поединци на трибините.

За среќа, брзата реакција на полицијата спречи поголем инцидент.