Македонија и покрај поразот вечерва од Полска, сепак останува на тоа трето место на табелата. Останавме со четири бодови, но сега Полска избега далеку на првото место со 9 бодови, додека Израел има седум. Веќе во понеделник се игра 4. коло во нашата Г група.

РЕЗУЛТАТИ- 3. КОЛО

МАКЕДОНИЈА – ПОЛСКА 0:1

АВСТРИЈА – СЛОВЕНИЈА 1:0

ЛЕТОНИЈА – ИЗРАЕЛ 0:3

ТАБЕЛА

  1. ПОЛСКА             3         3      0      0      4:0   9
  2. ИЗРАЕЛ              3         2      1      0      8:3   7
  3. МАКЕДОНИЈА 3         1       1      1      4:3   4
  4. АВСТРИЈА         3         1       0      3      3:5   3
  5. СЛОВЕНИЈА    3         0       2      1      2:3   2
  6. ЛЕТОНИЈА      3          0      0      3      1:8   0

ИДНО КОЛО – 10.06.2019
МАКЕДОНИЈА – АВСТРИЈА
ПОЛСКА – ИЗРАЕЛ
ЛЕТОНИЈА – СЛОВЕНИЈА