И тоа е тоа. Се чини дека по 4.коло завршија и овие квалификации за нас. Сега второто место и пласманот на ЕВРО 2020 е само сон за нашата репрезентација. Сега по 4. коло Македонија се наоѓа на препоследното место со само 4 освоени бодови. Ние вечерва бевме бавни, истоштени, без сила. Така не може да се игра фудбал во денешно време.

 

РЕЗУЛТАТИ – 4 КОЛО

МАКЕДОНИЈА -АВСТРИЈА 1:4

ПОЛСКА – ИЗРАЕЛ 4:0

ЛЕТОНИЈА – СЛОВЕНИЈА 0:5

ТАБЕЛА

  1. ПОЛСКА           4        4      0      0      8:0     12 бод.
  2. ИЗРАЕЛ           4          2      1      1      8:7        7
  3. АВСТРИЈА      4          2      0      2      7:5       6
  4. СЛОВЕНИЈА 4           1      2      1      7:3        5
  5. МАКЕДОНИЈА 4        1      1      2      5:7       4
  6. ЛЕТОНИЈА        4        0      0      4      1:13   0