Славниот тенисер Џон Мекинро направи специјално издание на својата емисија и го нарече „Игра, сет и тронови“, во која ги спореди активните тенисери и тенисерки со ликовите од серијата „Игри на престолот“.

Интересно е што единствено Новак Ѓоковиќ доби промена на полот, односно претставен е како Денерис Таргеријан.