Од денешната програма на Копа Америка наш избор е дуелот меѓу Уругвај и Евкадор. Со оглед на тоа што е прво коло и тешко е да се каже кој во каква форма доаѓа на првенството, и оваа средба треба да биде доста неизвесна, иако Уругвај ја имаа онаа нишка на искуство во тимот која може да биде пресудна во битката за првите бодови. Уругвај оваа година нема пораз на натпреварите кои ги одигра во пресрет на овој турнир, додека Еквадор, пак, не успеа да оствари ниту една победа. За нас победата на Уругвај е реална. Во останатиот избор имаме уште четири интересни битки.

  1. Уругвај – Еквадор 1 (1.75)
  2. Нигерија – Сенегал ГГ (2.05)
  3. Џангсу – Пекинг Г. 1 (1.35)
  4. Јаро – Кајаани 3+ (1.65)
  5. ЈБК – РоПс II 3+ (1.40)
  • ВКУПНА КВОТА: 11,19