Неколку дена по објавувањето на календарот за новата сезона во Премиер лигата, најпопуларниот национален фудбалски шампионат ја презентираше и новата топка со која следнава сезона ќе се играат натпреварите во пренството. Станува збор за најновиот модел на брендот „Најк“ под името „Мерлин“.