Влатко Стојановски, првиот стрелец за минатата сезона во нашата елитна лига, не е повеќе фудбалер на Ренова. Како што велат нашите неофицијални информации, Влатко кажал „ДА“ на еден странски клуб. Притоа ги договорил личните услови со тој клуб а и Ренова ќе добие извесна сума на пари како отштета поради.

Инаку најново е тоа што и Ненад Мишковски, искусниот дефанзивец, не е повеќе член на Ренова. Претходно си заминаа Абдула, Рамадани, Велија, Кобетиќ и др.