Екипата на Бадел пред малку и официјално потврди дека во следната сезона ќе има свој претставник во U17 WABA со што ќе продолжи во вложувањето во напредок во најосетливата тема кога станува збор за кошарката во Македонија.

Добро е познато дека нивото е загрижувачко, но токму новото раководство на КФСМ предводено од Перо Антиќ најави дека ќе се заложи во подобрување на женската кошарка.

Од јадранската WABA лига ги објавија имињата на сите учесници во оваа лига.