Жарко Пешевски исто како поголем дел од спортистите, батериите за новата сезона ги полни покрај море.

Македонскиот репрезентативец се чини е најсреќен покрај својата девојка, Марија Петровиќ. Станува збор за екс-ракометарката на ЖРК Вардар, нивната љубовна приказна започна токму по доаѓањето на Марија во Скопје.

Пешевски не споделува фотографии од нив двајца, но неговата поубава половина одлучи да стави една заедничка фотографија.