Кристијано Роналдо и неговата вереница Георгина Родригез уживаат на годишен одмор и тоа посетувајќи неколку локации. По одморот во Грција каде Португалецот плаќаше по 8.000 евра за ноќевање, сега ги „лови“ сончевите зраци на југот на Франција. Португалскиот репрезентативец не се одделува скапоцената јахта „Африка“ за која плаќа по 200.000 евра неделно. Јахтата е дизајницата од Франсоа Зурети и Стефано Натуци и е направена од италијанската фабрика за јахти Бенети во 2010 година. Собира 12 луѓе и има шест кабини, сала за вечера, кино сала, па и теретана. Она што е интересно е што целата јахта ја опремил салон за мебел од Босна и Херцеговина во местото Ливно кои се гордеат на тоа што едeн од најпознатитe парoви во светот на спортот уживаат во удобноста на нивните гарнитури.