Откако по двата порази дома од Полска и Австрија паднавме неколку места на ФИФА листата, прокциите велат дека најверојатно за јулската ќе имаме мало подобрување. Проекциите велат дека ќе скокнеме две места и од 73 ќе скокнеме на 71 место.

Се разбира дека ова се прокции, во меѓувреме се играат континентални првенства во Америка, Африка. Дури потоа ќе се знае на кое место ќе се најде нашата најдобра фудбалска репрезентација на ФИФА листата за месец јули.