Вчера попладне фудбалерите на Македонија ЃП го одржаа првиот, иако неофицијален, тренинг на стадионот на Алашкерт. Тоа беше само загревање за момците на Александар Таневски кои со нетрпение го очекуваат итрешниот дуел против Алашкерт, почнува во 17 часот, во Ереван во рамките на првиот меч од 1.квалификациско коло во ЛЕ.