Аталанта избори пласман во Лигата на шампионите, но сега имаат проблем со стадионот. Нивниот стадион во моментов се реновира, и тимот ќе мора да бара друго решение, иако стадионот не ни имаше дозвола за играње на големи натпревари.

Минатата сезона натпреварите од Лигата на Европа, Аталанта ги играше на стадионот на Сасусоло. Аталанта веќе испратила барање до Интер и до Милан за користење на нивниот стадион, иако и Инте рќе игра мечеви од Лигата на шампионите.

Ако отпадне Сан Сиро, тогаш овој тим ќе биде домаќин повторно во Сасуоло.