Најскапиот фудбалер, Нејмар не се појави на почетокот на подготовките на ПСЖ. Тој и натаму ужива во Бразил чекајќи разврска за Барселона.

Францускиот првак за ваквиот потег парично го казни Нејмар, овој месец нема да го земе бонусот. Бразилецот остана без 375,000 евра.

Интересно е дека во Франција клубовите немаат право да им ги земат парите на фудбалерите од фиксната плата, но затоа нема правила поврзани со бонусите.

ПСЖ одлучи да ги искористи тоа и да му земе одредена сума. Но, овој потег на челниците на „светците“ нема да го погоди премногу, ако се земе во предвид дека годишно заработува 34 милиони евра.

ДОДЕКА ПСЖ ГО ЧЕКА, НЕЈМАР СЕ ЗАБАВУВА ВО БРАЗИЛТ – Детали на овој ЛИНК.