Шампионски пречек со аплаузи, овации и песни приредија навивачите на италијански Виртус на аеродромот во Болоња при пристигнувањето на српскиот репрезентативец Милош Теодосиќ.

Теодосиќ, потпиша тригодишен договор со тимот чии стратег е селекторот на Србија, Александар Ѓорѓевиќ