Арсенал денеска и официјални ја престави гостинските дресови за новата сезона. „Топчиите“ од ова лето соработуваат со „Адидас“ кој за лондонскиот тим заврши одлична работа.

Дизајнот на домашните дресови наиде на воодушевување од страна на фановите, кои останаа без текст по новата објава на Арсенал. Дресот е инспириран од пред 20 години, доминира жолтата боја, а дизајнот е фантастичен.