Иако веќе четири години не игра во НБА, Перо Антиќ и натаму се наоѓа на листата на најстари дебитанти во НБА (руки).

Тој го држи третото место на оваа листа.

Дури и самиот тој се пошегува на својата сметка, ставајќи ја фотографијата на интернет со насмевки.