Во интервју за клупскиот интернет сајт, Енис Барди ги искажува очекувањата од идната сезона. Се гледа дека добро го има совладано шпанскиот јазик, со оглед дека целото интервју беше на шпански.

„Очекувам оваа сезона да биде подобра од минатата, односно да не стваруваме за опстанокот до последен миг“, рече меѓудругото Барди.

Денеска се појави информација дека Еспањол подготвува понуда за неговите услуги од 10 милиони евра.