Филип Кузмановски со гол во последната секунда му донесе триумф на Магдебург во првата контрола во рамките на подготовките за новата сезона. Македонскиот репрезентативец во игра се врати токму за последниот напад, ја превзема одговорноста, испрати проектил во мрежата на Лајпциг за конечни 14-13.