Работнички денеска замина на подготовки во бугарскиот туристички центар Банско. Момците на Александар Влахо таму покрај тренинзите, ќе одиграат и четири контролни натпревари.

Противници се израелските клубови Хапоел Нир Рамат Хашарон (21 јули) и Хапоел Рамат Ган (24 јули), бугарскиот тим Септември (26 јули) и Алтин Асир (27 јули) од Туркменистан